Sport op ISW Gasthuislaan

Sport op ISW Gasthuislaan

Sportliefhebbers zitten goed op ISW Gasthuislaan. Naast het vak Lichamelijke Opvoeding is er voor bovenbouwleerlingen bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bewegen, Sport en Maatschappij te kiezen. Daarnaast hebben we Topsportbeleid, een Sportraad die regelmatig sporttoernooien organiseert en we doen geregeld mee aan buitenschoolse toernooien zoals Olympic Moves en KNHB Schoolhockey.

[email protected]

Zoals jullie weten beschikken we op de Gasthuislaan sinds een aantal jaren over een eigen Fitnessruimte, compleet ingericht met cardioapparatuur, krachttoestellen, core-stability-faciliteiten, etc. Vooralsnog werd deze ruimte ingezet tijdens de sportoriëntatie-uren in de examenklassen, tijdens incidentele lessen in de bovenbouw en als sportruimte voor docenten, die in het kader van ‘de gezonde school’ een extra mogelijkheid werd geboden om in hun eigen tijd met sporten en bewegen bezig te zijn.

Vanaf januari 2016 gaan we deze mogelijkheid nu ook bieden aan onze bovenbouwleerlingen! Dat houdt in dat leerlingen vanaf klas 4 een strippenkaart kunnen aanschaffen waarmee zij op momenten dat het hen schikt zelfstandig in deze mooie ruimte aan de slag kunnen gaan. Te denken valt hierbij aan tussenuren en kop- en staarturen van het individuele rooster. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers kunnen de leerlingen hun eigen trainingsprogramma volgen, actief revalideren na het oplopen van een blessure, werken aan de basisconditie, kracht opbouwen ter ondersteuning van de eigen sport of gewoon even lekker de energie kwijtraken op een verantwoorde manier.

Tijdens de lessen LO zal verdere uitleg worden verschaft. Voordat je actief aan de slag zal gaan in deze ruimte zullen uiteraard afspraken gemaakt worden over gedragsregels, om veilig en plezierig met elkaar van de ruimte gebruik te kunnen maken.

We zijn erg blij dat we met deze stap een bijdrage kunnen leveren aan de fitheid en gezondheid van onze jongeren. Zelfstandig sporten en bewegen op momenten dat het jou uitkomt, ISW Gasthuislaan is [email protected]!

Fit@School
Topsport

Topsport

Op het ISW willen we het mogelijk maken voor goede sporters om hun schoolcarrière te combineren met een sportcarrière. Binnen ons topsportbeleid zijn er 3 verschillende categorieën met verschillende voorwaarden met als doel het voor de topsporter makkelijker te maken om zijn schoolwerk te combineren met trainingen en wedstrijden. Wij zijn geen Loot-school maar zitten wel erg dicht tegen de mogelijkheden van een Loot-school aan, daarom ben je als topsporter op het ISW aan het goede adres.

De topsportcoördinator bij ons op school is: Dhr. E. Overkleeft, [email protected].

Sportraad

De Gasthuislaan is een sportieve school. Naast de vakken LO en BSM zijn er sportdagen voor de verschillende leerjaren, doen we mee aan buitenschoolse toernooien zoals Mission Olympic en Shell Schoolhockey én kunnen leerlingen meedoen aan vrijwillige toernooitjes. 

Deze toernooitjes worden grotendeels georganiseerd en begeleid door de leerlingen van de Sportraad. Dit zijn sportieve leerlingen die door de Sectie LO zijn uitgekozen.
Sportraad
Bewegen, Sport en Maatschappij

Bewegen, Sport en Maatschappij

Het vak Bewegen, Sport en Maatschappij is een keuzevak in de bovenbouw, waarin de leerlingen zowel theoretisch als praktisch geschoold worden. Zo krijgen ze o.a. les in Lesgeven, Sportmanagement, Menselijk Lichaam, Blessurepreventie/EHBO en Trainingsleer. Daarnaast verbreden zij zich op sportief gebied door in de praktijk kennis te maken met activiteiten als Polsstokhoogspringen, Cricket en bijvoorbeeld een DEMO dans, turnen en zelfverdediging. Voor de sportieve leerling die naast meer wil sporten ook meer wil leren over sporten en bewegen is dit vak dus een uitgelezen mogelijkheid!