Decanaat

Het decanaat ISW Gasthuislaan heeft als taak de leerling vanaf klas 3 te begeleiden bij studiekeuzes. In de derde klas helpt de decaan bij het kiezen van een passend profiel en in de leerjaren 4, 5 en 6 begeleidt de decaan bij het maken van een geschikte keuze voor een vervolgopleiding. Dit kan zijn een hbo opleiding of universitaire studie, maar ook een tussenjaar. Tijdens de schoolloopbaan vinden wij een goed samenspel tussen school, leerling en ouders van groot belang. Zowel in decanaatlessen als individuele gesprekken wordt het keuzetraject op professionele wijze ondersteund. Belangrijk is ook de inzet van de leerling zelf. We verwachten een actieve houding bij het zoeken van informatie en het bezoeken van voorlichtingsbijeenkomsten en open dagen van opleidingen. De decanen op onze school zijn voor de havo de heer Niels de Fockert, e-mailadres [email protected] voor het vwo de heer Bas Agterberg, emailadres [email protected].

Keuzebegeleiding

Alle havo en vwo leerlingen werken vanaf de 3e klas met het programma Qompas. Om onze leerlingen en hun ouder(s) te helpen in de zoektocht naar het juiste profiel en de juiste opleiding maken we gebruik van het programma Qompas. Leerlingen kunnen hier komen door middel van Magister.

Klas 3: ELO / Bronnen / Kennisnet / Qompas Profielkeuze.
Klas 4, 5 en 6: ELO / Bronnen / Kennisnet / Qompas Studiekeuze

Op de site van Qompas vind je links naar vervolgopleidingen en studiekeuzesites en allerlei informatie over het hoger onderwijs, denk hierbij aan bijvoorbeeld: Studiefinanciering, hoe zit dat? Ik wil naar het buitenland, hoe regel ik dit? enz.

Decanaat