Heeft u zich al ingeschreven voor de ouderinformatieavond groep 7 en 8?

 | Heeft u zich al ingeschreven voor de ouderinformatieavond groep 7 en 8? | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 18 november 2024

Op dinsdag 26 november 2024 organiseren wij vanaf 18.30 uur een ouderinformatieavond voor ouders van groep 7 en 8. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de Gasthuislaan, maar u kunt ook uw eigen keuzeprogramma volgen. Wij hopen dat u zo een goede indruk krijgt van onze school.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.30 uur inloop
19.00 uur algemene presentatie
19.25 uur presentatie 1
19.55 uur presentatie 2
20.25 uur presentatie 3

Meld u hier aan.

Onderwerpen presentaties:

We organiseren presentaties over verschillende onderwerpen. Bij aanmelding kunt u aangeven welke presentaties u wilt volgen (maximaal drie).

  • Hoe overleef ik de brugklas
    Hoe werkt het nou, de brugklas. Een nieuwe start op een school is altijd spannend. Hoe hebben onze brugklasleerlingen dit ervaren? Was de overstap makkelijk, hoe was de introductieweek? En hoe overleef je de gehele brugklas? Tijdens deze presentatie kunt u hier terecht met al uw vragen over de brugklas. Stel je vragen aan een brugklasmentor of een (oud)brugklasleerling.
  • Begeleiding op maat voor leerlingen met een extra begeleidingsbehoefte
    Heeft uw kind ADHD, ASS, dyslexie of iets anders waar wij rekening mee kunnen/moeten houden? Kom dan vooral langs bij deze presentatie. Hier krijgt u meer informatie over hoe wij omgaan met de begeleiding van uw kind en kunt u uw vragen stellen aan onze ondersteuningscoördinator. 
  • PLUS
    Plus is voor elke leerling die wat extra kan en wil. Het is voor alle leerlingen, dus op havo en vwo kun je voor Plus kiezen. Als de leerling weleens wat anders wil dan de 'gewone' vakken, nieuwsgierig is en zichzelf wil leren kennen door op de zelfgekozen opdracht te reflecteren, dan is Plus een mooie mogelijkheid. Denkt u dat uw zoon/dochter deze extra uitdaging nodig heeft? Kom dan zeker langs bij deze presentatie.
  • Topsportregeling (alleen in ronde 1)
    Is uw kind de toekomstige keeper van het Nederlands Elftal of de nieuwe Jutta Leerdam? Bij ISW Gasthuislaan is een topsportcarrière goed te combineren met school. Onze topsportcoördinator (Dhr. E. Overkleeft) kan u alles vertellen over welke regelingen er getroffen kunnen worden om de combinatie topsport en school voor uw kind goed op elkaar af te stemmen. Het topsportbeleid is geschikt voor leerlingen die op hoog niveau sporten en meer dan 10 uur per week trainen. (Daarmee bedoelen we niet 3x per week trainen bij FC 's-Gravenzande, de prestatiesporter).
  • BSM (Bewegen, sport en maatschappij) (alleen in ronde 2 en 3)
    In de bovenbouw op ISW Gasthuislaan kun je kiezen voor het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij), waarin je zowel theorie als praktijk krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld les in Sportmanagement, Lesgeven, Menselijk Lichaam, Blessurepreventie/EHBO en Trainingsleer. Heeft u thuis een sportieve zoon of dochter die meer wil sporten en meer wil leren over sporten en bewegen? Kom dan naar deze presentatie en laat u voorlichten wat dit vak inhoudt.
  • Kunst, cultuur en muziek op de GHL
    Bij ISW Gasthuislaan besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur. Er staat jaarlijks een groots schoolconcert op de agenda. In de lessen beeldende vorming en ckv leren de leerlingen wat kunst is, en hoe je in verschillende kunstdisciplines eigen werk kan maken. Daarnaast bezoeken we regelmatig musea, films, voorstellingen en concerten en leggen we daarbij vaak de link met andere vakken. Bent u ook zo benieuwd? Kom dan langs tijdens deze presentatie.

  • Gymnasium
    Wilt u graag weten wat het gymnasium inhoudt of twijfelt u of gymnasium ook bij uw kind past. Bij deze presentatie krijgt u meer uitleg over het gymnasium, over de lessen en u kunt uw vragen stellen aan de docent Klassieke talen en aan gymnasiumleerlingen.
  • Wiskunde, een moeilijk vak!?
    In de presentatie gaan we in op vragen als: Is wiskunde een moeilijk vak? Is wiskunde aan te leren of moet je er een knobbel voor hebben? Als je goed bent in rekenen, ben je dan ook goed in wiskunde? Welke hoofdonderwerpen komen er in klas 1 aan bod?
  • Frans in de brugklas
    Tijdens deze presentatie ervaart u hoe het is om een Franse les bij te wonen en vertellen we kort wat er de brugklas voor Frans op het programma staat.

  • Engels in de brugklas
    Tijdens deze presentatie ervaart u hoe het is om een Engelse bij te wonen en vertellen we kort wat er in de brugklas voor Engels op het programma staat.

  • Aardrijkskunde: een rondje om de wereld
    Aan de hand van de methode brengen we het vak aardrijkskunde in kaart.  We maken een reis langs de verschillende werelden en thema’s die leerlingen in de onderbouw zullen ontdekken, met daarbij tevens aandacht voor de manieren waarop het vak buiten de methode in school wordt ondersteund.
  • Wat was dat ook alweer, natuurkunde?
    Wat wordt er aangeboden bij natuurkunde? Ontdek tijdens deze presentatie waar natuurkunde overgaat, welke proefjes (practica) er aangeboden worden. Weet u nog welke practica u deed op de middelbare school?

  • Mediawijsheid
    Mediawijsheid is essentieel in het onderwijs omdat het leerlingen leert kritisch te denken over informatiebronnen. Het helpt hen om onderscheid te maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare informatie, wat cruciaal is in een wereld vol desinformatie. Bovendien bevordert mediawijsheid digitale vaardigheden, die steeds belangrijker worden in de moderne samenleving. Het stelt leerlingen in staat om verantwoord en veilig om te gaan met sociale media en online platforms. Ten slotte draagt het bij aan een bredere ontwikkeling van burgerschap, doordat leerlingen bewust worden van de impact van media op hun leven en de samenleving. Leerlingen in klas 1 krijgen mediawijsheid, als onderdeel van digitale geletterdheid, het hele jaar 1 uur per week.

Meld u hier aan.

‹ Terug naar overzicht

Agenda

SE2 / TWBB2

22 januari
Leerlingen

BSM-vakreis

26 januari
Havo 5 BSM en Vwo 6 BSM
› Bekijk volledige agenda