Ouderinformatieavond op de Gasthuislaan

 | Ouderinformatieavond op de Gasthuislaan | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 13 november 2023

Op maandagavond 27 november 2023 organiseren wij vanaf 18.30 uur een ouderinformatieavond. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de Gasthuislaan, maar u kunt ook uw eigen keuzeprogramma volgen. Wij hopen dat u zo een goede indruk krijgt van onze school.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.30 uur inloop
19.00 uur algemene presentatie
19.25 uur presentatie 1
19.55 uur presentatie 2
20.25 uur presentatie 3

Meld u hier aan.


Onderwerpen presentaties.

We organiseren presentaties over verschillende onderwerpen. Bij aanmelding kunt u aangeven welke presentaties u wilt volgen (maximaal drie).

Hoe overleef ik de brugklas

Hoe werkt het nou, de brugklas. Een nieuwe start op een school is altijd spannend. Hoe hebben onze brugklasleerlingen dit ervaren? Was de overstap makkelijk, hoe was de introductieweek? En hoe overleef je de gehele brugklas? Tijdens deze presentatie kunt u hier terecht met al uw vragen over de brugklas. Stel je vragen aan een brugklasmentor of een (oud)brugklasleerling.

Begeleiding op maat voor leerlingen met een extra begeleidingsbehoefte

Heeft uw kind ADHD, ASS, dyslexie of iets anders waar wij rekening mee kunnen/moeten houden? Kom dan vooral langs bij deze presentatie. Hier krijgt u meer informatie over hoe wij omgaan met de begeleiding van uw kind en kunt u uw vragen stellen aan onze zorgcoördinator en trajectbegeleidster.

Onderwijsontwikkeling: 4M-maatwerktraject

Op de Gasthuislaan werken wij met de 4M-methode. Mono, Multi, Maatwerk en Mentor. Tijdens deze presentatie krijgt u uitleg over 4M. Onze huidige leerlingen kiezen namelijk ook zelf wat ze voor steun- of talentlessen willen volgen. U krijgt uitleg over hoe wij ons onderwijs indelen. We gaan in op de reguliere tijd en de keuzetijd.

PLUS en hoogbegaafdheid

Plus is voor elke leerling die wat extra kan en wil. Plus is voor alle leerlingen, dus ook op havo kun je voor plus kiezen. Denkt u dat uw zoon/dochter deze extra uitdaging nodig heeft? Kom dan zeker langs bij deze presentatie. Ook kunt u hier terecht met uw vragen over de begeleiding bij hoogbegaafdheid.

Hoe overleef ik een Engelse les?

How is your English? Do you remember your first English words? We have something special for you. Tijdens deze presentatie ervaart u hoe het is om een Engelse les bij te wonen, geven we tips om woordjes te leren en duiken we nog even in de grammatica.

Topsportregeling (alleen in ronde 1)

Is uw kind de toekomstige keeper van het Nederlands Elftal of de nieuwe Jutta Leerdam? Bij ISW Gasthuislaan is een topsportcarrière goed te combineren met school. Onze topsportcoördinator (Dhr. E. Overkleeft) kan u alles vertellen over welke regelingen er getroffen kunnen worden om de combinatie topsport en school voor uw kind goed op elkaar af te stemmen. Het topsportbeleid is geschikt voor leerlingen die op hoog niveau sporten en meer dan 10 uur per week trainen. (Daarmee bedoelen we niet 3x per week trainen bij FC 's-Gravenzande, de prestatiesporter).

Kunst, cultuur en muziek op de GHL

Bij ISW Gasthuislaan besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur. Er staat jaarlijks een groots schoolconcert op de agenda. We bezoeken regelmatig films, dansvoorstellingen en concerten en leggen daarbij vaak de link met andere vakken. Bent u ook zo benieuwd? Kom dan langs tijdens deze presentatie.

Gymnasium

Wilt u graag weten wat het gymnasium inhoudt of twijfelt u of gymnasium ook bij uw kind past. Bij deze presentatie krijgt u meer uitleg over het gymnasium, over de lessen en u kunt uw vragen stellen aan de gymnasium coördinator en een docent Klassieke talen.

Wiskunde, een moeilijk vak!?

In de presentatie gaan we in op vragen als: Is wiskunde een moeilijk vak? Is wiskunde aan te leren of moet je er een knobbel voor hebben? Als je goed bent in rekenen, ben je dan ook goed in wiskunde? Welke hoofdonderwerpen komen er in klas 1 aan bod?

Meld u hier aan.

‹ Terug naar overzicht