Thomas is Nederlands kampioen NK Padel!

 | Thomas is Nederlands kampioen NK Padel! | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 17 maart 2022

Thomas Panken , leerling in 4VWO van ISW Gasthuislaan, is tijdens het NK Padel in Zwolle Nederlands kampioen geworden in de leeftijdsklasse tot 14 jaar. Hij won met zijn dubbelpartner Floris Janssen (links op de foto) in de finale met 6-4 7-6. 

Thomas (rechts op de foto) kwam ook nog in actie met Jort Nolten uit ’s Gravenzande in de leeftijdsklasse tot 16 jaar. Zij werden tweede in hun poule, dit was net niet voldoende om door te gaan naar de halve finale. 

De reactie van Thomas na afloop van de gewonnen finale: "Op mijn elfde begon ik met padel en nu sta ik hier in Zwolle als Nederlands Kampioen! De eerste set stonden we met 1-4 achter, maar we wonnen de set alsnog met 6-4. De tweede set was nog spannender. Daar kwam een tie break uit. We bleven rustig, hielden ons aan onze tactiek en wonnen de wedstrijd." 

Thomas, namens ISW Gasthuislaan van harte gefeliciteerd met je Nederlandse titel!

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (Padel). 

‹ Terug naar overzicht