Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

 | Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 13 maart 2024

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen met ruim 6,5 miljoen deelnemers. Dat is werkelijk uniek!

Natuurlijk doen ook dit jaar weer enthousiaste leerlingen van onze school mee aan de wedstrijd. Sommige leerlingen zelfs al voor de zesde keer! De W4Kangoeroe wedstrijd vindt plaats op 21 maart 2024

De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek je eigen creativiteit. 

Na de meivakantie komt de uitslag binnen. Alle deelnemers krijgen sowieso een leuk aandenken aan de wedstrijd. Leerlingen die het heel goed gedaan hebben, krijgen een mooie prijs. 

We zijn ontzettend benieuwd!

Sectie wiskunde

 

‹ Terug naar overzicht