Het laatste nieuws

17-07 Fijne zomervakantie!

Alle medewerkers van ISW Gasthuislaan wensen jullie...

Lees meer …

15-07 Update (17.25 uur) Boeken bestellen bij VanDijk

Wegens een fout bij VanDijk is het momenteel niet mogelijk om boeken te bestellen.

Lees meer …

15-07 Boeken bestellen VanDijk

Wegens een fout bij VanDijk is het momenteel niet mogelijk om boeken te bestellen.

Lees meer …

15-07 Boeken bestellen bij VanDijk voor het nieuwe schooljaar

Meer informatie omtrent het bestellen van de boeken bij VanDijk

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

17-07 Fijne zomervakantie!

Alle medewerkers van ISW Gasthuislaan wensen jullie...

Lees meer …

15-07 Update (17.25 uur) Boeken bestellen bij VanDijk

Wegens een fout bij VanDijk is het momenteel niet mogelijk om boeken te bestellen.

Lees meer …

15-07 Boeken bestellen VanDijk

Wegens een fout bij VanDijk is het momenteel niet mogelijk om boeken te bestellen.

Lees meer …

15-07 Boeken bestellen bij VanDijk voor het nieuwe schooljaar

Meer informatie omtrent het bestellen van de boeken bij VanDijk

Lees meer …
Scroll naar beneden

Ons opleidingsaanbod

Op ISW Gasthuislaan is veel aandacht voor kunst, cultuur en sport. We bieden opleidingen aan op twee niveau's: havo en vwo. Op het vwo maak je bij inschrijving een keuze: gymnasium of atheneum. En, op zowel het gymnasium als het atheneum bieden we -plus aan voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging. Ook is er de mogelijkheid om op vrijwillige basis een zelfstudieprogramma Anglia te volgen.

Havo › Vwo - Atheneum › Vwo - Gymnasium ›

 

Dakpanklassen:

Havo/vwo ›

 

Specialisaties op ISW Gasthuislaan

Wij hechten veel waarde aan een goede en vertrouwde sfeer en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je snel thuis voelt. Er is veel ruimte voor talentontwikkeling: leerlingen die meer willen, krijgen volop mogelijkheden. Zo doen we mee aan zogenaamde Olympiades (wedstrijden voor de vakken wiskunde, informatica, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie) en hebben we veel aandacht voor sport. 

Bewegen, Sport en Maatschappij Anglia Engels Vwo plus Kunst en Cultuur Topsport

 
 
 

Meestgestelde vragen

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is het een gezellige school?

Dat zou je eigenlijk onze leerlingen moeten vragen. Die zullen je zeker vertellen dat het gezellig is op school. We houden ook wel eens onderzoeken onder onze leerlingen. En dan krijgen we als school hoge cijfers. Wist je trouwens dat er heel veel docenten op school zijn die oud-leerling zijn? Dat zegt genoeg!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Mag ik ook opgeven bij wie ik in de klas wil op de Gasthuislaan?

Ja, dat kan. In mei ontvang je hier een mail over met daarin een link. Via deze link kan je je voorkeuren aangeven.

Is er een kamp in de eerste klas?

We noemen het kamp een 'werkweek'. We gaan drie dagen naar Oldebroek in Gelderland. De andere twee dagen doen we allerlei dingen in en om de school. De werkweek valt in de derde schoolweek.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Is er huiswerkbegeleiding op school?

Ja, de school biedt, verdeeld over meerdere periodes, 'Huiswerk onder toezicht' (Huiswerkklas (HWK)) aan. Dit is één of twee middagen naar keuze van 14.15 - 17.00 uur. Je dient je hiervoor op te geven en er zitten kosten aan verbonden. De Huiswerkklas wordt begeleid door een docent en een bovenbouwleerling. Huiswerkbegeleiding wordt op school aangeboden door een commercieel bedrijf 't Z-je op maandag en woensdagmiddag. Zij bieden intensieve begeleiding. De HWK is alleen werken aan je huiswerk in een stiltelokaal. Je mag vragen stellen aan de aanwezige docent.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Wat is 4M?

We zijn een moderne school en geven je de vrijheid zelf te kiezen voor Maatwerklessen (4M). Naast de klassikale Monolessen krijg je uit Steun- en/of Talentlessen. Je Mentor helpt je bij deze keuze. Ook zijn er Multi-lessen waar meerdere vakken samenwerken.

Wat is een Maatwerkles

In een Maatwerkles krijg je extra ondersteuning voor een vak waar je moeite mee hebt. Ook kun je werken aan het ontwikkelen van je talenten in lessen over allerlei onderwerpen zoals het leven in de Middeleeuwen, drama, presenteren, solliciteren.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

Wat is een Monoles

In een Monoles krijg je les met de hele klas van één docent in één vak.

Wat is een Multiles

Tijdens de Multilessen werken vakken samen aan één onderwerp. Denk aan de combinatie van bijvoorbeeld Biologie en Nederlands. Je doet onderzoek en daarna werk je je onderzoek uit in een verslag.

Welke niveaus zijn er in het eerste leerjaar op de Gasthuislaan?

In het eerste jaar zijn er klassen voor havo/vwo en vwo. Leerlingen met een vwo-advies kunnen kiezen voor gymnasium(-plus) of voor atheneum(-plus). Als je kiest voor plus, dan krijg je aanvullend het vak C&W (Cultuur en Wetenschap).

In welke niveauklas kom ik?

Het is vooral belangrijk welk advies de leerkracht van je basisschool je geeft, want dat advies gebruiken we om je in de juiste klas te plaatsen.

Wat is de gymnasium(-plus) of atheneum (-plus)?

Voor zowel atheneum- als gymnasium-leerlingen is het mogelijk om de vwo-plus variant te doen. Dan volg je aanvullend Cultuur en Wetenschap, een vak dat wordt vormgegeven door middel van projectlessen en keuzemodules.

Topsportvriendelijk

Ben jij een talent in een sport en moet je soms deelnemen aan centrale trainingen of wedstrijden ver weg of tijdens schooltijd. Daar werken wij graag aan mee, door goede afspraken te maken aan het begin van een schooljaar. Er wordt dan, afhankelijk van het niveau waarop je sport, bekeken welke mogelijkheden we kunnen aanbieden. Topsportvriendelijk onderwijs vindt je op ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat.
› Bekijk meer vragen